Colon Cleanse kapszula – kalciummal, mely hozzájárul az emésztőenzimek normál működéséhez!
A Colon Cleanse kapszula 12 aktív összetevőt tartalmaz:
- barna rizs rost (Oryza Sativa),
- psyllium vagy indiai útifűmaghéj (Plantago ovata),
- alma pektin,
- akácgumi,
- Lactobacillus Acidophilus,
- Bifidobacterium Infantis,
- gyömbér gyökér (Zingiber Officinale),
- FOS – fruktooligoszacharidok,
- kalcium, amely hozzájárul az emésztőenzimek normál működéséhez,
- magnézium, amely hozzájárul az energia felszabadulásához az anyagcsere során,
- szelén, amely antioxidáns (szerepet játszik a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében),
- kálium, amely szerepet játszik a normál vérnyomás fenntartásában.
A mikrobiológiai kultúrák a bélrendszer egyensúlyának megőrzésének kulcsa.
A bélrendszerünkben vannak »jó« baktériumok, amelyek jót tesznek nekünk és segítik az emésztést, illetve »rossz« baktériumok, amelyeket szeretnénk csökkenteni. Itt jön képbe a mikrobiológiai kultúrák sorozata, amelyeket gyakran használnak a »rossz« baktériumok szintjének szabályozására, hogy ne sértsük meg a »jó« baktériumok szintjét.
A vastagbél tisztítására szolgáló kapszulákban kétféle mikrobiológiai kultúra található: Lactobacillus Acidophilus és Bifidobacterium Infantis. Mindkét típus tejsavbaktérium, amely egy laktáz nevű enzimet termel, és megtalálható egyes tejtermékekben, mint pl. joghurt.
A rost fontos része a kiegyensúlyozott étrendnek.
A rostban gazdag ételek nagyobb jóllakottság érzést adnak bennünk, ezért fontos, hogy minél többet fogyasszunk el. Az oldható rostok megtalálhatók a citrusfélékben, a rizsben és a burgonyában, minden hüvelyesben, árpában és minden zöldségben. Az oldhatatlan rost azonban mindenféle dióban, lenmagban és barna rizsben található meg.
Sok rostot tartalmaz az indiai útifű vagy pszilium (Plantago ovata), amely Észak-Indiából és Iránból származik, ahol többnyire magja miatt termesztik. A rost nagy része a magjaiban (főleg a héjában) található, amely önmagában (például vízbe áztatva), egészben vagy őrölve is fogyasztható. A magok héja vízzel érintkezve megduzzad és zselatinszerű anyagot hoz létre.
A termék étrend-kiegészítő.