Chat with us, powered by LiveChat
HORMONOK ÉS MIRIGYEK
Melatonin
50 adag
|
1 kapszula naponta
 • gyorsabb elalvás
 • gyors hatás
 • az éjjeli műszakban dolgozóknak
A termék NINCS RAKTÁRON
-+

Vagy hívja fel és rendelje meg a info@futunatura.hu

Jóváírás
A vásárlással nyer 149 Ft
Kedvezmények
Ingyenes szállítás 11.990 Ft felett
Mennyiségi kedvezmény
 • A termékről

  Melatonin 1 mg – természetes segítséggel könnyebb az alvás.  

   

  A melatonin egy endogén hormon, amely természetesen van jelen szervezetünkben. Vérünkben éjszakánként megnövekszik a melatonin koncentráció, ami hatással van testünk „napi biológiai órájára” (cirkadián ritmus). Az L-triptofán hipofízis által keletkezik, amelyet viszont étellel vagy étrend-kiegészítővel kell bevinnünk szervezetünkbe.

  A minőségi alvásnak nagyon fontos szerepe van az egészségünk, valamint a jó közérzetünk megőrzéseben, ugyanis ekkor regenerálódik a testünk. Ekkor „töltjük fel elemeinket”, hiszen ha kialudtuk magunkat jobban is nézünk ki. Emellett az álmatlanság nagy terhet is jelenthet – legyen az alvásra történő hosszú várakozás a múlté!

  A Melatonin 1 mg használata legyen az alvás természetes támasza. Fogyassza 30-60 perccel alvás előtt, ezzel csökkentve az elalvásra szánt időt, ugyanis a melatonin belső óraként működik. Hatásait az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) számos tudományos kutatás alapján megerősítette. 

   

  A Melatonin 1 mg használatának előnyei: 

  • csökkenti az elalváshoz szükséges időt
  • működése gyors és hatékony,
  • kapszulánként 1 mg melatonin,
  • 30 – 60 perccel elalvás előtt elegendő egy kapszula,
  • alkalmas a vegetáriánusok számára

   

  A melatonin anyagcseréje viszonylag gyors, ezért a testből történő távozása miatt nincs semmilyen kellemetlen hatással a közérzetre, mint az altatók esetében. Ebből az okból kifolyólag nem okoz függőséget.

  Alkalmas az éjjeli műszakokban dolgozó személyek számára is, vagy ha az időeltolódás miatt álmatlanságban szenved (jet lag).

   

  Ajánlott napi adag és fogyasztási javaslat: 1 kapszula elegendő mennyiségű vízzel való fogyasztása 30-60 perccel lefekvés előtt ajánlott.

  Átlagos tápanyagérték 1 kapszulában (ajánlott napi bevitel)
  Melatonin 1 mg

   

  Összetevők: inulin (adalékanyag), HPMC – Hidroxipropil-metilcellulóz (a kapszla védőburka), zsírsavak magnéziumsói (elválasztószer), nano szilícium-oxid (elvállasztószer), melatonin (0,5%).

  Tartalom: 50 kapszula.

  Nettó tömeg: 10,5 g.

   

  Figyelmeztetés: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget, ill. adagot ne lépje túl. Az étrend-kiegészítők alkalmazása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozást. Kisgyermekek elől elzárva tárolandó. Használata közvetlenül alvás előtt ajánlott. A termék csakis kizárólag egészséges felnőtt személyek használhatják. Nem ajánlott 18 éven aluliak számára, valamint terhes és szoptató anyáknak. Ha használata után álmosságot vagy szédülést észlel, ne vezessen járművet vagy dolgozzon gépekkel. Ne használja a terméket a járművezetés és a gépekkel történő munka előtt 5 órával. Jól elzárva, napfénytől védett, 5 - 25°C tárolandó.

   

  PONTOSABB HASZNÁLATI UTASÍTÁSOK A FOGYASZTÓK ÉRTESÍTÉSÉ CÉLJÁBÓL

  A melatoninnal rendelkező étrend-kiegészítők az endogén melatonin természetes cirkadián ritmusával összhangban használandó. Vagyis sötétedéskor, amikor már közeledik az alvás ideje. Mivel nem áll rendelkezésre elegendő adat a termék biztonságos hosszútávú használatáról, ezért szedése csakis alkalmilag ajánlott.

  Azon személyek, akik a melatonin használatának másnapján fáradságot ill. álmosságot érzékelnek, kerüljék a járművezetést és az olyan tevékenységeket, amelyek odafigyelést igényelnek és művelése közben az álmosság biztonsági kérdéseket vethet fel.

  A melatonin használata nem ajánlott gyulladásos vagy autoimmun betegséggel szenvedő személyeknek, valamint mindazoknak, akik asztmával, hangulatingadozási, viselkedési vagy személyiségi zavarokkal élnek, és mindenkinek, aki bármilyen gyógyszert szed kivéve, ha előtte konzultált orvosával. A melatonin használata nem ajánlott más szintetikus vagy természetes nyugtató vagy altató szerekkel.