A tajgagyökér vagy szibériai ginszeng (Eleutherococcus senticosus) az ázsiai ginszeng távoli rokona, amelyet már legalább 2000 éve használnak. Az aráliafélék (Araliaceae) növénycsaládhoz tartozó kis fás és tüskés növény. Elérheti a 2-3 méter magasságot is, szélsőséges esetben akár a 7 métert is. Egyes helyeken ördögbokornak, vadpaprikának hívják. Oroszország délkeleti részéből, Észak-Kínából, Koreából és Japánból származik.
A tajgagyökér szárított gyökereit és megvastagodott föld alatti szárait (rizómáit) használják. Étrend-kiegészítőként 1984-ben vált népszerűvé, amikor a szovjet sportolók először tömegesen alkalmazták az olimpián.
A tajgagyökér világosszürke színű, nem túl erős és enyhén égető ízű. A termék tagagyökér gyökereket és rizómákat tartalmaz, amelyeket szárítanak és durvára aprítanak (apró darabokra).
Használati javaslat: öntsön 1 teáskanál gyökérre ½ liter vizet, forralja fel, és lefedve főzze 5 percig. Naponta 2x lehűtve fogyasztandó.
Összetevők: 100% tajgagyökér (szibériai ginzeng).
Nettó mennyiség: 100 g.
Figyelmeztetés: A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és változatos étrendet és az egészséges életmódot. Szorosan lezárt csomagolásban, száraz, hűvös és sötét helyen tárolandó.