Fekete bors + króm - az anyagcseréhez és a normál vércukorszinthez.
A bors olyan növény, amelynek névadó termését fűszerként használják a gasztronómiában. Ez egy folyondár, amely akár 10 méter magasra is felkúszhat. Kulináris célokra a termést meg kell szárítani. Lehetnek fekete, piros vagy fehér színűek. Szárított fekete borsot (Piper nigrum) az ókor óta használnak. Ez az egyik leggyakoribb fűszer, amelyet a világ minden konyhájában használnak. A paprika után a magyar konyha legnagyobb mennyiségben használt fűszere.
A bors pikantériája a piperin tartalmának köszönhető, amely kémiailag egy alkaloid. A piperin önmagában is kapható étrend-kiegészítőként, és egyre gyakrabban adják hozzá más összetevőkhöz, mivel a piperin javítja azok felszívódását.
A króm az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelem. Sok élelmiszerben jelen van, de az élelmiszerből történő felszívódás nagyon alacsony - csak körülbelül 3%. A felszívódást javítja az aszkorbinsav ill. C-vitamin egyidejű fogyasztása.
A króm nagyon fontos az anyagcserében, és szerepet játszik a makrotápanyagok metabolizmusában. Ezenkívül a króm segít fenntartani a normális vércukorszintet.
A Piperin (fekete bors) + króm kapszulák előnyei:
- kiváló étrend-kiegészítő a fizikailag aktívak számára - edzés vagy testmozgás előtt ajánlott használni,
- a kiegészítők népszerű kombinációja a sportolók körében,
- alkalmas cukorbetegek számára - a króm segít fenntartani a normális vércukorszintet,
- a piperin is biztosítja a jó felszívódást,
- a jó anyagcsere és a makrótápanyagok metabolizmusa érdekében.
1 kapszula 25 mg piperint és 6 μg krómot tartalmaz.
A termék étrend-kiegészítő.