FOGYASZTHATÓ OLAJOK
BIO Kókuszolaj
-16%
  • rendkívül stabil olaj
  • hidegen sajtolt
  • konyhai és kozmetikai használatra
A termék RAKTÁRON van
Minőségét megőrzi:  2024.02.01.
Feladás ma!
-+

Vagy rendelje meg az alábbi telefonszámon: 06 1 808 9238

Jóváírás
A vásárlással nyer 116 Ft
Kedvezmények
Ingyenes szállítás 11.990 Ft felett
HETI AKCIÓ - Használja ki a 17% kedvezményt a kínálatunkban található összes termékre.
Mennyiségi kedvezmény
  • A termékről

    Hidegen sajtolt kókuszolaj – XXL-es kiszerelésben!

     

    A FutuNatura márkájú BIO Kókuszolaj friss kókuszdió (Cocos nucifera) hideg sajtolással nyerik. A hidegsajtolással az olaj a lehető legtöbb tápanyagot, valamint természetes ízét és finom aromáját megtartja.

    Ennek az olajnak az a különlegessége, hogy szobahőmérsékleten szilárd és fehér színű, 24°C felett pedig átlátszó folyékony olajjá változik. Amikor szilárd az állaga, akkor úgy is használhatja, mint a vajat. Ezért sokan kókuszvajnak vagy kókuszzsírnak is nevezik.

     

    A kókuszolaj a laurinsav forrása, amely az MCT zsírhoz tartozik.

     

    A laurinsav, amely jelen van a BIO Kókuszolajban, egy telített zsírsav, és az MCT zsírok (angolul Medium Chain Triglycerides vagy közepes láncú trigliceridek) közé tartozik. Ez C12 jelzésű MCT zsír.

     

    Miért jó választás a FutuNatura márkájú Kókuszolaj:

    • hideg sajtolással nyerik, amely megőrzi a tápanyagokat, az ízt és az aromát,
    • extra szűz, ami az olaj minőségére utal,
    • ellenőrzött ökológiai termelésnek megfelelően, minőségi Srí Lankáról származó kókuszdióból készül,
    • nemzetközileg elismert tanúsítványok (ISO, FSSC, HACCP) szerint készül,
    • rendkívül stabil olaj, amely elviseli a magas hőmérsékletet,
    • több mint 48% laurinsavat tartalmaz.

     

    A sokoldalú kókuszolaj nélkülözhetetlen a konyhában és a kozmetikában.

     

    Miért használja kókuszolajat?

    • Magas hőmérsékleten az egyik legstabilabb olaj, így sütésre, főzésre és kirántásra, valamint wokban való használatra is alkalmas.
    • Mindenféle étel elkészítéséhez használható - édes és sós. Soothiekat vagy krémeket is dúsíthatunk vele, de az olajnak a legnépszerűbb a használata desszertek elkészítése során.
    • A kozmetikában is rendkívül népszerű, ahol bőr- és hajápolásra, sminkeltávolításra, valamint bőrradírok, krémek, balzsamok és egyéb kozmetikai termékek összetevőjeként használják.
  • Használat

    Használata: A kókuszolaj sokoldalúan felhasználható a konyhában, de természetes olajként bőrápolásra is alkalmas. Mivel kiválóan tűri a magas hőmérsékletet, sütésre, kirántásra is alkalmas.

  • Összetevők
    Átlagos tápérték 100 g-ra
    Energiaérték 3700 kJ / 884 kcal
    Zsír 100 g
    - amelyből telített zsírsavak 89,9 g*
    - amelyből egyszeresen telítetlen zsírsavak 4,9 g
    -  amelyből többszörösen telítetlen zsírsavak 5,1 g
    - amelyből transzzsírsavak < 1 g
    Szénhidrát 0 g
    - amelyből cukok 0 g
    Rost 0 g
    Fehérje 0 g
    0 g

    *amelyből 48,1 g laurinsav

     

    Összetevők: 100% extra szűz kókuszolaj, tanúsított biotermelésből. LK-BIO-149. Mezőgazdaság EU-n kívül.

    Származási hely: Sri Lanka

    Nettó mennyiség: 1000 ml

     

    A termék glutén- és GMO- (géntechnológiával módosított organizmusok) mentes.

  • Figyelmeztetés

    Figyelmeztetés: A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és változatos étrendet és az egészséges életmódot. Száraz helyen, közvetlen napfénytől és erős szagoktól védve tárolandó. Felbontás után használjon tiszta és száraz edényeket, hogy megakadályozza a maradék olaj gyors károsodását.

Vásárlóink véleménye