MCT olaj por – nagyszerű zsírból származó energiaforrás!
Az MCT-olaj a középláncú trigliceridek rövidítése, amelyek bizonyos élelmiszerekben természetes módon előforduló telített zsírok. Megtalálhatók például a kókuszolajban, a pálmaolajban és a tejzsírokban.
A középláncú zsírsavak arról ismertek, hogy rövidebb láncúak, mint a legtöbb más zsír, de emiatt könnyebben emészthetők és gyorsabban jutnak el a májba, ahol energiává alakulnak át.
Emiatt az MCT-olajat gyakran használják sportdiétákban, alacsony szénhidráttartalmú diétákban és más olyan diétában, ahol magasabb kalória- és zsírbevitelt szeretnének elérni.
Szinte szagtalan és íztelen – számos receptben felhasználható.
Az MCT-olajpor használata egyszerű – keverje össze 100 ml vízzel és fogyassza el. Tehát folyékony formában (azaz vízzel elkeverve) használandó, továbbá hozzáadható a legkülönbözőbb ételekhez, például salátákhoz, szószokhoz, turmixokhoz, a híres bulletproof kávéhoz és még sok máshoz is, por formájában pedig remekül megállja a helyét más receptekben is, például palacsintatésztában, kekszekben, süteményekben stb.
Semleges ízének és illatának köszönhetően szinte mindenhez használható, de 120 °C fölé nem szabad melegíteni.