Ájurvédikus fűszer a csodálatos ízért és harmóniáért.
A fűszerek kellemes ízt adnak az ételeknek, és az ájurvédikus konyha szívét jelentik. Az ájurvédában a hat íz és a dosha-k egyensúlyával társulnak. A dosha-k (vata, pitta és kapha) ayurvédikus elvek, amelyeknek nincs megfelelőjük a modern tudományban.
A koriander, a gyömbér és a kurkuma mellett a kumin vagy a római kömény az indiai és az ajurvédikus konyha egyik legfontosabb fűszere. Gyakran használják curryporban, italokban, joghurtban, salátákban (raita) és elrakott uborkában.
Figyelem! A kumin (kömény, római kömény) nem ugyanaz a fűszer, mint a fűszerkömény - nevükben hasonlóak, de a római köménynek teljesen más az íze. Vannak, akik római köménynek, borsosköménynek vagy fehér köménynek is nevezik a köményt (kumint).
Kumin olyan csomagolásban, amely megőrzi a természetes aroma frissességét és teljességét.
A Cosmoveda márka által gyárott kumin ökológiai termelésből származik és a méltányos kereskedelem elveinek megfelelő (Fair Trade). Vegán, laktóz- és gluténmentes. A csúcsminőséget a csomagolás is biztosítja, amely megőrzi a természetes aroma frissességét és teljességét!