Pippali BIO növényi kapszula - ájurvédikus támogatás a szervezet számára.
A pippali (Piper longum) vagy más néven hosszúbors karcsú, aromatikus folyondár, amely eredetileg az őserdei fák törzsére kúszik. Levelei és gyümölcse feketés-zöld színűek. Az ájurvédában a növény érett és éretlen gyümölcsét valamint gyökerét használják.
A Cosmoveda kapszulákban Pippali (indiai hosszú bors) szárítótt gyümölcspor található, amely gyengéden és finoman őrölt 40°C alatt, és India és Srí Lanka környezetbarát (ökológiai) területeiről származik. Ezen kívül polifenolokban (biológiailag aktív növényi vegyületekben) gazdag, amelyek színek, ízek és tanninok formájában a növények dósa* karakterét alkotják.
A pippali gyümölcse számos jótékony hatással van a szervezetre:
- segít fenntartani a szervezet immunitását és támogatja a természetes védekezőképességet,
- támogatja a tüdő működését,
- támogatja az emésztést.
Az ajánlott napi adag 3,3 g növénypor, ami 26 mg polifenolnak felel meg.
Az ájurvédikus hagyomány szerint a termék 6 íz kiegyensúlyozásával szabályozza a dósák* harmonikus egyensúlyát.
- A pippali fűszeres, csípős ízt kölcsönöz.
- Ajurvédikus hatás: Vata- Pitta+ Kapha-
- Latin neve: Piper longum
- Angol neve: long pepper
- Egyéb nevei: indiai hosszú bors, pipli
*A dósak (vata, pitta és kapha) ayurvédikus elvek, amelyeknek nincs megfelelőjük a modern tudományban.
A Pippali BIO kapszula a Cosmoveda márkától vegán, laktózmentes és gluténmentes. A kiváló minőséget az ökológiai termelés és a tisztességes kereskedelem (Fair Trade) biztosítja.
A termék étrend-kiegészítő.