Kókuszolaj – a kókusz bódító illatával.
A kókuszolajat a kókuszpálma terméséből – a kókuszból nyerik. A legjobb minőségi a finomítatlan és nem hidrogénezett olaj, amelyet bódító illat és enyhe kókusz íz jellemzi, ami a finomítás során elveszik.
A kókuszolaj rendkívül stabil magas hőmérsékleten, ezért alkalmas sütésre, sütésre és főzésre. Jellemző, hogy 25 °C körüli hőmérsékleten megváltoztatja aggregált halmazállapotát, és ez alatt a hőmérséklet alatt tiszta és folyékony olajból szilárd halmazállapotúvá válik. Jellegzetes aromájával egzotikus hatást kölcsönöz leveseknek, zöldségeknek, szószoknak, salátáknak, desszerteknek.
Míg az ázsiai konyhában mindenféle étel elkészítésére használják, addig az európai konyhában a desszertek elkészítésében elterjedt. Nagyon finom és aromás kiegészítője lehet szendvicskémeknek és smoothie-knak is.
A kozmetikában bőr- és hajápolásra, sminkeltávolításra, valamint bőrradírok, krémek, balzsamok és egyéb termékek összetevőjeként használják.
Az Allgäuer márkájú Kókuszolaj előnyei:
- rendkívül stabil olaj,
- sütésre, sütésre és főzésre alkalmas,
- kulináris és kozmetikai célokra egyaránt használható,
- finomítatlan,
- ökológiai termelésből,
- jellegzetes aromát ad az ázsiai ételeknek, desszerteknek.
Az Allgäuer márkájú bio kókuszolaj finomítatlan. Univerzálisan használható, akár a koyhában, akár a kozmetikában. A konyhában főzéshez és sütéshez használható, valamint készételekhez adható.