Lencse – egy ízletes hüvelyes, amely visszatér a tányérunkra.
A lencse (Lens culinaris) Ázsiában őshonos hüvelyes, a világ egyik legrégebbi kultúrnövénye. Használatának nyomait már kőkori településeken is megtalálták. Amerika felfedezése után a lencsét felváltotta a bab, de az utóbbi években a lencse egyre gyakrabban jelenik meg étlapjainkon.
A lencse nevét a bab formájáról kapta, amely a lencsére hasonlít. A világon többféle lencse létezik, például barna, sárga, piros, zöld és fekete. A legtöbbet ma Oroszországban, Indiában, az USA-ban és néhány európai országban (Olaszország, Franciaország) termesztik.
Készítsen finom leveseket, pörkölteket vagy különféle indiai ételeket vörös lencséből.
A lencse sokféleképpen elkészíthető, és számos ételhez köretként is felhasználható. A vörös lencse a leglágyabb lencsefajta, ezért a következők elkészítésére alkalmas:
- levesek és pörköltek,
- szószok és pürék,
- házi készítésű kennivalók,
- indiai ételek, ahol gyakori összetevő,
- salátákhoz és számos étel köreteként.
Egy kis vöröses színű hüvelyes, tele fehérjével és élelmi rosttal!
A vöröslencse figyelemre méltó élelmiszer, amely az utóbbi időben egyre gyakrabban kerül be étrendünkbe. Leginkább a vegánok és a vegetáriánusok körében népszerű, akik leginkább magas fehérjetartalma miatt fogyasztják, de remek fehérjeforrás minden sportoló ember számára is, aki egy edzés után tápláló étkezésre vágyik. Magas élelmirost-tartalma miatt az emésztésre gyakorolt jótékony hatása miatt is nagyra értékelik.
A Smart Organic márkájú BIO vöröslencse előnyei :
- minősített biotermesztésből származik,
- magas fehérje- és élelmirost-tartalom,
- hosszú ideig tartó jóllakottság.