BIO Lucuma por – kiváló természetes kálium-, kalcium-, nátrium- és vasforrás.
A Lucuma, latin nevén Pouteria lucuma, egy sárgás-narancsszínű gyümölcs, amely Dél-Amerikában, pontosabban az Andok vidékén, elsősorban Peruban, Chilében és Ecuadorban honos. Egyedi textúra és jellegzetes íz jellemzi, amely a karamell, a vanília és a sütőtökpüré kombinációjára emlékeztet. Egyedi íze miatt a lucumát gyakran használják édesítőszerként számos ételben, desszertben és italban.
Édessége mellett természetes magas rost- és ásványianyag-tartalma miatt is nagyra értékelik, ugyanis többek közt kiváló kalcium-, kálium-, nátrium- és vasforrás, amelyek fontosak a szervezet számára, mivel számos anyagcsere-reakcióban és folyamatban vesznek részt.
Természetes édessége miatt kiválóan alkalmas ételek, kávé, tea, stb. édesítésére is!
A FutuNatura BIO Lucuma kizárólag 100%-ban természetes és ökológiai termeléssel előállított lucuma port tartalmaz, így adalékanyagoktól mentes.
A Lucuma por könnyen adagolható és sokoldalú, mivel önmagában fogyasztható például egy pohár vízbe, teába vagy gyümölcslébe keverve, de ételek, forró italok és különféle desszertek édesítésére is egyaránt alkalmas.