Latin neve: Dipsacus fullonum L
A vad takácsmácsonya (bogácskóró) Európa és Ázsia területein elterjedt növényfaj. Magyarországon már hosszú ideje alkalmazzák, ugyanis már nagymamáink és nagypapáink is használták. Jellegzetes keserű ízéről rögtön felismerhető, amely természetes módon segíti a folyadékkiválasztást.
Pozitív hatással van teljes szervezetünkre, ezért használata során meg kell növelni a folyadékbevitel mennyiségét, ezzel elősegítve a takácsmácsonya működését és az anyagok kiválasztását. Használata során ajánlott a csalán, nyírfa és mezei zsurló teák fogyasztása.
Ajánlott napi adag: Napi kétszer 1 kapszula étkezés előtt történő fogyasztása ajánlott.
Összetevők: vad takácsmácsonya kivonata (Dipsacus fullonum L.) 10:1, magnézium-sztearát (elválasztószer), szilícium-dioxid (csomósodást gátló anyag), zselatin (a kapszula védőburka), cellulóz (adalékanyag).
2 kapszula tartalma (NRV): 600 mg vad takácsmácsonya.
Tartalom: 60 kapszula.
Nettó tömeg: 30 g.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget, ill. adagot ne lépje túl. Az étrend-kiegészítők alkalmazása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozást. Kisgyermekek elől elzárva tárolandó. Nem ajánlott gyermekeknek, várandósoknak és szoptató anyáknak.
Tárolása: Kisgyermekektől jól elzárva, száraz, szobahőmérsékleten 25°C-ig tárolandó.