A Pouteria lucuma egy szubtrópusi örökzöld fa, amely Peruban, Ecuadorban és Chilében nő az Andokban a legjobban, de más területeken is termesztik. Zöld-sárga, Lucuma nevű gyümölcsöket hordoz, amelyeket már az inkák is használtak étrendjükben és különböző rituálékban.
A Lucuma egzotikus gyümölcseit hagyományosan „inka arany” néven ismerik jellegzetes sárgás hússzínük és tápértékük miatt. Ma a Lucumát leggyakrabban természetes cukorhelyettesítőként használják.
A BIO Lucuma port a Sanct Bernhard márkától érett, finoman szárított gyümölcsökből nyerik, ellenőrzött biotermelésből. A por enyhén édes ízű, és tökéletesen helyettesíti a finomított cukrot és mesterséges édesítőszereket.
A Lucuma gyümölcspor csak természetes cukrokat tartalmaz, ezért kiválóan helyettesíti a cukrot desszertekben, italokban, turmixokban, müzliben, pékárukban és hasonlókban.
Ajánlott felhasználás: A por felhasználható élelmiszerek és italok adalékanyagaként vagy édesítésre a szokásos cukor helyett.
Átlagos tápanyagérték | 100 g-ra |
---|---|
Energia | 1337 kJ / 318 kcal |
Zsír | 0,8 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0,1 g |
Szénhidrát | 60 g |
- amelyből cukrok | 32 g |
Fehérje | 4 g |
Só | 0,09 g |
Összetevők: 100 % Lucuma por ökológiai termelésből. SI-EKO-002. EU-n kívüli gazdaság.
Nettó mennyiség: 500 g
Figyelmeztetés: Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és változatos étrendet és az egészséges életmódot. Szorosan lezárva és száraz helyen tárolandó.