BIO Matcha por – 100%-ban természetes japán zöld tea.
A Matcha a japán zöld tea (Camellia sinensis) leveléből készült por, amely elsősorban italok (tea, reggeli smoothie) készítésére szolgál. A termesztési folyamatban különbözik a közönséges zöld teától – a növényeket a betakarítás előtt három-négy hétig árnyékba helyezik, ami a matcha jellegzetes intenzív színét, illatát és ízét biztosítja.
A matcha használatára és fogyasztására vonatkozó első feljegyzések több mint 800 éves múltra tekintenek vissza, amikor Kínában a szerzetesek elkezdték felfedezni a matcha tea figyelemre méltó hatóanyagait.
Sokoldalú matcha por – italok, desszertek elkészítéséhez…
A matcha porból leggyakrabban teát készítenek (melegen vagy hidegen), amit sokan reggelente kávé helyett fogyasztanak, és egyre gyakrabban használják a matchát az cukrászatban is, elsősorban vonzó színe és kellemes illata miatt.
Hogyan készíthet egyszerűen finom italt matcha porból?
- Meleg ital vagy tea: tegyen ½ teáskanál matcha port egy csészébe, öntse fel forró vízzel (80°C), és keverje jól össze – keverje addig, amíg buborékok / hab nem keletkezik a felületen.
- Frissítő hideg ital: keverje össze a matcha port hideg tejjel, vízzel vagy kedve szerint választott gyümölcslével, adjon hozzá egy kevés mézet és néhány jégkockát, majd jól keverje össze.
- Matcha latte: keverje össze a mandulatejet vagy a kókusztejet egy kanál matcha porral, és jól keverje össze.
A matchát hozzáadhatja kedvenc gyümölcslevéhez is – remekül illik a frissen facsart alma-, uborka- és citromléhez vagy a házi kombuchához.