L-dopa kapszulában a legjobb forrásból – lóbab kivonatból – nyert.
A lóbab (Vicia faba) a hüvelyesek családjába tartozó kultúrnövény. Az egyik legrégebbi kultúrnövény. Használata széleskörű, és a világ különböző kultúráira kiterjed.
A lóbab magjai tele vannak tápanyagokkal, ezért már régóta része a mindennapi étrendnek. Különféle ételekhez használhatók, de leginkább levesekhez, egytálételekhez, salátákhoz és különböző köretekhez használják.
Ezenkívül a lóbab kiváló forrása az L-dopának. Éppen ezért a HealthyWorld márkájú kapszulák nagy dózisú L-dopát tartalmaznak, amelyet lóbab kivonatból nyernek.
A levodopa (L-dopa) a dopamin előfutáraként működik a szervezetben.
Az L-dopa vagy a levodopa a dopamin előfutáraként működik a szervezetben. A dopamin egy neurotranszmitter, amely szerepet játszik az üzenetek továbbításában az agyból a test más részeibe és fordítva. Boldogsághormonként is ismert.
Hogyan történik az L-dopa átalakulása dopaminná?
- A testben az L-dopa bizonyos aminosavakból természetesen képződik, de étellel vagy étrend-kiegészítőkkel is bevihető.
- Elfogyasztása után az L-dopa a gyomor-bél traktusból kerül a véráramba, ahonnan az agyba jut.
- Az agyban azután enzimek segítségével dopaminná alakul.
Antioxidánssal E-vitaminnal , amely biztosítja a testsejtek védelmét.
A HealthyWorld márkájú L-dopa 105 mg – lóbab kivonatból nyert kapszulák előnyei:
- magas L-dopa tartalom – 105 mg a napi adagban,
- növényi forrás – az L-dopát babkivonatból nyerik,
- E-vitaminnal, amely szerepet játszik a sejtek védelmében az oxidatív stresszel szemben (antioxidáns),
- kiváló választás mindazok számára, akik tovább szeretnék támogatni a dopamin termelését a szervezetben.
A termék étrend-kiegészítő.