Szegfűszeg - ősi ájurvédikus fűszer.
A szegfűszeg (Syzygium aromaticum) pirosló bimbóit leggyakrabban száritva használják. Ez az ősi fűszer, Ázsiából, az őshazájából ma már elterjedt az egész világon.
A szegfűszeg igen népszerű a kínai és ájurvédikus kulturában, ahol különféle célokra használják. Az egyik leghasznosabb fűszerként tartják számon, amely jellegzetes illattal rendelkezik és tinktúrák, teák készítésére is szolgálnak ...
A Bioherba márkáju tintúra glicerinbe áztatott szegfűszegből készül. Ez egy színtelen és szagtalan folyadék, ami kissé sűrűbb a víznél.
Az emésztés és az étvágy támogatásáért.
A szegfűszeg jelentősen hozzájárul az egészséges emésztés fenntartásához. Emelett támogatja az étvágyat, az íz érzetett és az emésztést ugy, hogy közben nem okozz problémákat a túltengett gyomorsavval küdő emberek számára.
Szegfűszeg - tinktúra:
- nem tartalmaz alkoholt,
- az üveges csomagolás lehetővé teszi a cseppenkénti adagolást,
- a cseppeket egyszerűen a vízbe keverjük és megiszuk.
Mivel a tinktúra folyékony állagú, a szervezet gyorsabban szívja fel és ez által jobban hasznosítja hatóanyagait. Emelett, az elkészítesi mód lehetővé teszi a szegfűszegben található fontos anyagok megőrzését.
C-vitamint is tartalmaz, ami az immunrendszer működésében játszik szerepet!
A tinktúra a szegfűszegen kívül C-vitamint is tartalmaz, amely az egyik legfontosabb vitamin, mivel részt vesz a szervezet különböző folyamataiban. Így hozzájárul/szerepet játszik:
- az immunrendszer működésében,
- a normál pszichés működésben,
- az energia felszabadításához az anyagcsere során,
- az idegrendszer működésében,
- a fáradtság és kimerültség csökkentésében,
- fokozza a vas felszívódását.
A termék étrend-kiegészítő.