Görög széna – egy hagyományos ayurvédikus fűszer, amely kellemes ízt kölcsönöz az ételeknek.
Az ayurvédikus konyha rendkívül aromás és ízletes. Az ételek elkészítése során nagy hangsúlyt fektetnek az élelmiszerek minőségére, a szakács jólétére, az ételek összhangjára az évszakokkal és az ételek hatására a testünkre.
A görög széna, triplat vagy fenugreek (Trigonella foenum-graecum) egy éves növény, amely az ayurvédikus konyha egyik kulcsfontosságú fűszere. Régen használják, és a curry fűszerkeverék klasszikus összetevőjeként is ismert.
Egész mag formájában – számos elkészítési lehetőséggel.
A Futunatura márkájú BIO görög széna magok különböző felhasználási lehetőségekkel rendelkeznek:
- levesek, szószok, kenyér, burgonya, rizs és zöldségek ízesítésére,
- saláták és babfőzelékek kiegészítőjeként,
- tea formájában,
- meleg borogatás elkészítésére,
- aromás csírák termesztésére.
Ayurvédikus fűszer, amelyet egyre gyakrabban találunk a mi konyhánkban is.
A görög széna használata folyamatosan növekszik a nyugati világ országaiban is. Enyhén keserű íze kiválóan passzol tésztákhoz, rizshez, csirkéhez és még a burgonyához is. Hagyományosan az egyiptomi, indiai és keleti konyhára jellemző fűszer, ahol leggyakrabban sajtokhoz, pácokhoz és vegetáriánus ételekhez használják.
Sokan kipróbálják a magok csíráztatását is, és aztán mikrozöldként fogyasztják, mivel úgy is számos jótékony hatást biztosítanak.