Szezámolaj – sokoldalúan felhasználható a konyhában és a kozmetikában.
A szezámolaj hasonló az olívaolajhoz, de eltérő szerkezete miatt stabilabb. Indiai szezámból nyerik, amely a világ egyik legrégebbi termesztett növénye. Egynyári növény, két milliméteres maggal. Főleg Kínában, Burmában, Indiában és Ázsia más részein növekedik. A római idők óta használták konyhai és kozmetikai célokra. A legjobb minőséggel rendelkező olaj az, mely hidegen sajtolt.
A konyhában főzéshez, sütéshez, pároláshoz és kirántáshoz, valamint mindenféle hidegtál elkészítéséhez használják. A szezámolaj alkalmas grillételekhez és az ételkészítés utolsó fázisában fűszerezésre, valamint különösen ajánlott saláták és wokban sült ételek gazdagítására.
A kozmetikában a bőrre gyakorolt jótékony hatása miatt használják, mivel táplálja és védi a bőrt, valamint jótékony hatással van a száraz bőrre, éspedig hidratálja azt.
Az Allgäuer márkájú Szezámolaj előnyei:
- nagyon stabil olaj,
- konyhai és kozmetikai célokra egyaránt használható,
- hidegen sajtolt,
- jellegzetes ízt ad az ázsiai és keleti ételeknek.
- biotermelésből.
Az Allgäuer márkájú Szezámolaj hidegen sajtolt pirítatlan biotermelésű fehér szezámmagból nyert. Hideg és meleg ételek elkészítéséhez használható. Tipikus ízű, ázsiai ételekhez és saláták fűszerezéséhez használható.