BIO Cékla por – élelmi rostban gazdag.
A cékla vagy a Beta vulgaris az étlapunkon gyakran felbukkanó zöldség – gyökeréből finom salátát, gyümölcslevet, levest és egyéb köreteket készíthetünk...
Használata az ókori Egyiptomig nyúlik vissza, számos jótékony hatása miatt az ókori rómaiak és görögök is termesztették.
A cékla említésekor az egyik első asszociáció minden bizonnyal az intenzív vörös-rózsaszín színe, ezért sokan természetes színezékként használják.
A cékla önmagában is fogyasztható, vagy különféle ételekhez adható.
A FutuNatura márkájú BIO Cékla por csak 100%-ban biotermelésből származó cékla port tartalmaz – felesleges adalékanyagok nélkül. Rendkívül magas élelmi rosttartalommal is büszkélkedhet – akár 55%.
A cékla por egyszerűbb adagolást és sokoldalú felhasználást tesz lehetővé, hiszen étkezésekhez adható, vagy önmagában is fogyasztható – egy pohár vízbe, teába vagy gyümölcslébe keverve, valamint különféle turmixokhoz, joghurtokhoz, gabonafélékhez is adható.
Természetes színezékként is kiválóan használható különféle desszertek, tészták, kenhető, szószok és italok készítéséhez, amelyek gyönyörű rózsaszín-piros színt kapnak majd.