Chat with us, powered by LiveChat
ALVÁS
Melatonin - álmatlanság
-10%
60 adag
|
1 tabletta naponta
 • gyors elalvás
 • természetes és mellékhatás mentes
 • étrend-kiegészítő
A termék RAKTÁRON van
Feladás ma!
-+

Vagy hívja fel és rendelje meg a info@futunatura.hu

Jóváírás
A vásárlással nyer 42 Ft
Kedvezmények
Ingyenes szállítás 11.990 Ft felett
Mennyiségi kedvezmény
 • A termékről

  Rövidítse meg hatékonyan az elalvásra szükséges időt – tegye ezt a Melatoninnal.

   

  Nagy teherként élheti meg, hogy nem tud gyorsan elaludni, és várakoznia kell. Kipróbálta már a kifárasztást és a fetrengést, de semmi eredménye?

  Mindenki tudja, milyen fontos az alvás, hiszen hatással van a közérzetünkre! A Melatonin tabletta hatékonyan és természetes módon segít. A termék a melatonin mellett L-Triptofánt és B6-vitamint is tartalmaz.

   

  A Melatonin egy természetes hormon, mely összhangban tartja szellemi és fizikai tevékenységeinket a kialakult bioritmusunkkal. Vérünkben éjszakánként megnövekszik a melatonin koncentráció, ami hatással van testünk „napi biológiai órájára” (cirkadián ritmus).

  Testünk az L-Triptofán aminosavból az agyalapi mirigy segítségével állítja elő a melatonint. Előállítása az öregedéssel csökken.

  Az L-Triptofán egy esszenciális aminosav, amit csak étel vagy étrend-kiegészítő formájában tudunk bevinni szervezetünkbe, ugyanis testünk nem tudja előállítani.

   

  A Melatonin csökkenti az elalváshoz szükséges időt.*

  *A hatás elérése érdekében fogyasszunk el 1 mg melatonint közvetlenül lefekvés előtt.

   

  Az elalvásra szükséges idő hosszára hatással lehet az éjjeli műszak vagy más időzónába történő repülőutazás (jet-lag).

   

  Repülőutazás esetén a melatonin hozzájárul az időeltolódás által keltett szubjektív érzések enyhítéséhez.**

  **A hatás elérése érdekében az utazáson első néhány napján vegyünk be legalább 0,5 mg melatonint közvetlenül elalvás előtt.

   

  A B6-vitamin hozzájárul az idegrendszerünk egészséges működéséhez valamint a kimerültség és a fáradság csökkentéséhez.

   

  A Melatonin tabletták használatának előnyei: 

  • csökkenti az elalváshoz szükséges időt
  • működése gyors és hatékony,
  • kapszulánként 1 mg melatonin,
  • 30 – 60 perccel elalvás előtt elegendő egy tabletta
  • a másnap reggelek következmények és mellékhatások nélküliek, és nem okozz függőséget, 
  • alkalmas az éjjeli műszakokban dolgozóknak
  • kitűnő megoldás a jet-lag megoldására más időzónákba történő utazások esetén
  • fogyasztása a vegetáriánusok számára is alkalmas

   

  A melatonin anyagcseréje viszonylag gyors, ezért a testből történő távozása miatt nincs semmilyen kellemetlen hatással a közérzetre, mint az altatók esetében. Ebből az okból kifolyólag nem okoz függőséget.

 • Használat

  Ajánlott napi adag és fogyasztásának módja: 1 tabletta, alvás előtt.

 • Összetevők
  Fő hatóanyagai 1 tablettában (ajánlott napi bevitel)
  L-Triptofán 10 mg
  Melatonin 1 mg
  B6-vitamin 1 mg (71% NRV*)

  *% NRV ill. az ajánlott napi bevitel az 1169/2011-es számú EU-s határozattal van összhangban.

   

  Összetevők:  mikrokristályos cellulóz (adalékanyag), kalcium-foszfát (tapadásgátló anyag), maltodextrin (adalékanyag), L-Triptofán, magnézium-sztearát (tapadásgátló anyag), magnézium-bisglicinát, piridoxál-hidroklorid (B6-vitamin), melatonin.

  Tartalma: 60 tabletta

  Nettó tömeg: 26,6 g

 • Figyelmeztetés

  Figyelmeztetés: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget, ill. adagot ne lépje túl. Az étrend-kiegészítők alkalmazása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozást. Kisgyermekek elől elzárva tárolandó. Használata közvetlenül alvás előtt ajánlott. A termék csakis kizárólag egészséges felnőtt személyek használhatják. Nem ajánlott 18 éven aluliak számára, valamint terhes és szoptató anyáknak. Ha használata után álmosságot vagy szédülést észlel, ne vezessen járművet vagy dolgozzon gépekkel. Ne használja a terméket a járművezetés és a gépekkel történő munka előtt 5 órával. Jól elzárva, napfénytől védett, 5 - 25°C tárolandó.

  PONTOSABB HASZNÁLATI UTASÍTÁSOK A FOGYASZTÓK ÉRTESÍTÉSÉ CÉLJÁBÓL

  A melatoninnal rendelkező étrend-kiegészítők az endogén melatonin természetes cirkadián ritmusával összhangban használandó. Vagyis sötétedéskor, amikor már közeledik az alvás ideje. Mivel nem áll rendelkezésre elegendő adat a termék biztonságos hosszútávú használatáról, ezért szedése csakis alkalmilag ajánlott.

  Azon személyek, akik a melatonin használatának másnapján fáradságot ill. álmosságot érzékelnek, kerüljék a járművezetést és az olyan tevékenységeket, amelyek odafigyelést igényelnek és művelése közben az álmosság biztonsági kérdéseket vethet fel.

  A melatonin használata nem ajánlott gyulladásos vagy autoimmun betegséggel szenvedő személyeknek, valamint mindazoknak akik asztmával, hangulatingadozási, viselkedési vagy személyiségi zavarokkal élnek, és mindenkinek, aki bármilyen gyógyszert szed kivéve, ha előtte konzultált orvosával. A melatonin használata nem ajánlott más szintetikus vagy természetes nyugtató vagy altató szerekkel.