Chat with us, powered by LiveChat
TERMÉSZETES SZILÁRD SZAPPANOK
Afrikai fekete szappan “Alata Samina”
 • természetes alapanyagokat tartalmaz
 • bőrápolás
 • a smink lemosásra tökéletesen alkalmas
A termék RAKTÁRON van
Minőségét megőrzi:  2023.03.02.
Feladás ma!
-+

Vagy és rendelje meg: 06 1 808 9238

Jóváírás
A vásárlással nyer 71 Ft
Kedvezmények
Ingyenes szállítás 11.990 Ft felett
 • A termékről

  Afrikai fekete szappan „Alata Samina” – valódi szappan, amely csupán a kakaófa termésének héjából valamint növényi olajokból készül!

   

  A szappant helyi tájszólásban Alata Samina-nak hívják, amelyben az Alata „csípős paprikát” (ill. csilit) jelent, valamint ezt a kifejezést használjak a „paprikaárusokra ill. csiliárusokra” is, a Samina szó pedig „szappant” jelent. Évszázadokkal ezelőtt hozták be Nigériából a mai Ghána területére. Nigériában pedig a csilit áruló asszonyok hozták magukkal. Tehát az Alata Samina a „csiliárus asszonyok szappanját” jelenti.

  Az afrikai kontinens nyugati részein elő asszonyok már évszázadok óta használják a fekete szappant tisztálkodás és bőrápolás céljából.

   

  Az afrikai fekete szappan teljesen növényi olajokból és a kakaófa termésének héjából készül! Általában lúggal állítják elő a szappanokat (nátrium-klorid), ami a szaponifikáció során teljesen lebomlik. Az Alata samina afrikai fekete szappanban lévő glicerint pedig a kakaófa termésének héjában megtalálható káliumból nyerik ki. Az ilyen „káliumos” glicerint tartalmazó szappanokat a legtermészetesebb régimódi „oldstyle” szappanoknak tartják.

   

  Az „Alata Samina” afrikai fekete szappan használható:

  • ARCON: az érzékeny és aknés bőr ápolására valamint smink eltávolítására is alkalmas,
  • TESTEN: tusoláskor, fürdéskor,
  • HAJON: természetes balzsamként.

   

  A szappan színe nem teljesen fekete a növényi olajok és vajak hozzáadása miatt, ezért a „fekete szappan” név nem teljesen helytálló. Szappanunk természetes előállítása után nincs további szintetikus anyaghozzáadás, ezért márványos barna színű. A piacon található néhány teljesen fekete szappan is. Az ilyen szín eléréséhez további eljárások során kerülhet csak sor. Általában higroszkópos anyagok hozzáadásával történik a színelváltozás.

 • Használat

  Használati utasítás: A szappant dörzsöléssel vigyük fel bőrünkre, majd hideg vízzel mossuk le.

  Tusoláskor használt gél receptje: A szappan felét oldjuk fel 250 ml vízben, adjunk hozzá 1 teáskanálnyi shea vajat, mézet és citromlevet. A keveréket meleg vízben melegítsük addig, amíg teljesen el nem olvadnak az összetevők. A gél természetes módon szétválik és rétegződik, ezért használata előtt rázzuk fel.

 • Összetevők

  Összetevők (INCI): kakaó héj (kálium forrás), pálma olaj, kókusz olaj, shea vaj.

  Nem tartalmaz SLS-t (Sodium lauryl sulfat), színezőanyagokat valamint mesterséges illóolajokat.

  Nettó tömeg: 150 g.

 • Figyelmeztetés

  Figyelmeztetés: Tárolja száraz helyen.