Chat with us, powered by LiveChat
TESTÁPOLÁS
Lanolin – vízmentes
-4%
  • emulgeálószer natúrkozmetikumokhoz
  • önálló használatra
  • kozmetikumok készítéséhez
A termék RAKTÁRON van
Minőségét megőrzi:  2023.04.30.
Feladás ma!
-+

Vagy hívja fel és rendelje meg a következő telefonszámon: 06 70 670 4574

Jóváírás
A vásárlással nyer 113 Ft
Kedvezmények
Ingyenes szállítás 11.990 Ft felett
Mennyiségi kedvezmény
  • A termékről

    Lanolin – vízmentes (Adeps lanae) – legjobb minőség.

     

    A lanolin a juhok faggyúmirigyei által kiválasztott sárga viaszos anyag, amely pozitívan hat a különféle külső tényezőknek kitett juhgyapjúra. Hasonló hatással van a bőrre. Nyírt juhgyapjú préselésével, majd lanolin tisztításával nyerik. 

    A faggyúmirigyek segítségével az emberi bőr maga gondoskodik arról, hogy kellően olajozott legyen - a faggyúmirigyek faggyút választanak ki. A kor előrehaladtával azonban egyre kevesebb zsír képződik a bőrben, ezeket gyakran agresszív szappanokkal távolítjuk el. A legjobb bőrápolást az olajok ill. az emberi faggyúhoz hasonló szerkezetű kenőcsök bíztosítják. Ez elmondható a lanolinról, ezért kiválóan alkalmas bármilyen bőrápolásra szánt kozmetikai termék elkészítésére. 

    A természetes ill. otthoni kozmetikumokban bőrpuhítóként és emulgeálószerként használják a termékekben. Nagyra értékelik, mert félig áteresztő filmet képez a bőrön, amely megvédi a bőrt a kiszáradástól. Poláris karakterű, ami azt jelenti, hogy olajokkal jól keveredik, ráadásul megköti a vizet ill. emulziót képez vele (akár 2x-es vízmennyiséget köt meg, súlyához képest).

    Önállóan is alkalmazzák - szoptatás alatti mellápolásra, illetve striák kialakulásának megelőzésére, valamint terhesség jeleire.

     

    Hogyan használható a Lanolin a natúrkozmetikumokban?

    • leggyakrabban krémek, kenőcsök, rúzsok, ajakbalzsamok és hajmaszkok adalékaként használják,
    • mellbimbóbalzsamokra, babapopsira, száraz talpra, 
    • krémekhez (vízzel olajban emulziók) a végtermék 60 tömeg%-áig használják, kenőcsökhöz és balzsamokhoz ill. egyéb emulziók víz az olajban 15%-ig, szappanoknál a késztermék 3%-áig,  
    • natúr- és biokozmetikumokban való felhasználás megengedett. 
    • A krém elkészítése klasszikus módszerrel: Az olajat és a vizet 75 °C-ra melegítjük, majd összedolgozzuk és lehűtjük. Csak akkor hagyja abba a keverést, ha a keverék kihűlt. 
    • Tulajdonságok: Olvadáspont 38-44 °C, vízmentes.
  • Összetevők

    Összetevők (INCI): Lanolin. PH.EUR 10th Tipus: Pharma »SP«, Származási hely: Nemetország. Cél: bőrpuhító / emulgeálószer.

    Nettó mennyiség: 250 g

  • Figyelmeztetés

    Figyelmeztetés: Szorosan lezárva, száraz helyen, legfeljebb 25°C-on tárolandó.