Hogyan védjük meg magunkat a kullancsoktól és hogyan segítsünk magunknak fertőzés esetén?
Ingyenes e-könyv

Hogyan védjük meg magunkat a kullancsoktól és hogyan segítsünk magunknak fertőzés esetén?

ReCAPTCHA ellenőrzéssel védett AdatvédelemFeltételek

Azt mondják, hogy a kullancs a legveszélyesebb ”vadállat” erdeinkben. Ez a látszólag kicsi és ártalmatlan állat tavasszal a melegebb napok idején egyre aktívabbá válik, és így egészségünkre is veszélyt jelenthet. A kullancscsípés többféle betegséget okozhat, hazánkban a legismertebb és leggyakoribb a kullancs által terjesztett agyvelőgyulladás és a Lyme-kór.


A kullancsok elterjedtek a benőtt, rosszul művelt területeken, és nemcsak az erdőben, hanem a réteken vagy a kertben is jelen vannak. A legtöbb kullancs hazánkban elsősorban a nedves hónapokban, áprilistól októberig jelenik meg, de kedvező hőmérséklet esetén akár novemberig is jelen lehet.

A kullancsok által terjesztett veszélyes betegségek súlyos agyhártya- és központi idegrendszeri betegségeket, valamint több szervrendszer károsodását okozzák. Ha a betegség nincs megfelelően és korán kezelve, a fertőzés végzetes lehet.
 

Hogy minél gondtalanabb legyen a szabadban való mozgás, összeállítottunk egy e-könyvet, melyben hasznos információkat talál a kullancsok elleni védekezésről és a teendőkről fertőzés esetén.

Töltse le az e-könyvet itt:

Ne hagyja ki a különleges ajánlatot: