Triphala por – az egyik legrégebbi ajurvédikus gyógynövény.
A Triphala fordításban "három gyümölcsöt" jelent. Amalaki, bibhitaki és haritaki gyümölcsökből áll, amelyek jellemzőek Indiára. A Triphala azért különleges, mert szabályozza a test mindhárom ajurvédikus Dosha-ját** (Vata, Pita, Kapha), ami azt jelenti, hogy bárki fogyaszthatja.
Kutatások kimutatták, hogy a Triphalát lényegesen gyakrabban használják, mint az ajurvéda bármely más gyógynövényét. Egyetlen gyógynövényes készítmény öt, az ajurvéda által elismert ízt ötvöz (édes, savanyú, keserű, éles és fanyar), ami szintén különlegessé teszi.
**A Dosha-k (vata, pitta és kapha) ajurvédikus elvek, amelyeknek nincs megfelelőjük a modern tudományban.
A Triphala por használatának előnyei:
- az egyik legrégebbi ájurvédikus gyógynövény,
- 3 Indiára jellemző szinergikus gyümölcs - amalaki, bibhitaki és haritaki,
- az ajurvéda bármely más gyógynövényénél gyakrabban használják,
- mindenki számára megfelelő,
- tanúsított ökológiai termelésből nyert növényi por,
- ötféle ízt ötvöz.