Csipkebogyó - gazdag történelemmel és sok pozitív tulajdonsággal rendelkező növény.
A csipkebogyó (Rosa canina), más néven vadrózsa vagy japán rózsa szúrós cserje 1 - 3 méter magasra is megnő. A néphagyományban a csipke, csitkenye, hecsedli, hecserli, hecse(m)pecs, seggvakaró nevek is megjelennek.
Tavasszal virágzik, az apró élénkpiros gyümölcsök pedig ősszel érnek be, és valóban sokoldalúan felhasználhatóak (pl. gyümölcslevekhez, teákhoz ...). Nagyon népszerűek az idősek és fiatalok körében egyaránt. A növény Magyarországon is megtalálható, leggyakrabban erdőszéleken és ösvényeken.
A csipkebogyópor kiválóan alkalmas italok és ételek gazdagítására.
A BIO csipkebogyó por ideális kiegészítője különféle gyümölcsleveknek, turmixoknak, italoknak, müzlinek, joghurtnak, pelyheknek, stb. A gyümölcsöket mechanikus úton dolgozzák fel, hő felhasználása nélkül, amit végül leőrölnek. Ily módon a friss csipkebogyó minden tulajdonsága megmarad.