Spirulina
Az aztékok a spirulinát használtak sütemények készítéséhez. A 16. század után elvesztették az érdekl..
A korai kutatások azt mutatják, hogy a chlorella fogyasztása csökkenti a vérszegénység kockázatát, amelyet a várandós nők vashiánya okoz. Ismerje meg a chlorella-t és olvassa el a teljes leírást...
Leírás
Rövid leírás:
A Chlorella egy olyan algafajta, amely édes vízben nő. Az egész növényt étrend-kiegészítők és gyógyszerek készítésére használják. A legtöbb chlorella-t Japánban vagy Tajvanon termesztik, ahol az algákat is feldolgozzák és tablettákká vagy folyékony kivonatokká dolgozzák fel. A Chlorella számos aminosavat, peptidet, fehérjét, vitamint, cukrot és nukleinsavat tartalmaz. A chlorella-tartalmú étrend-kiegészítők minősége attól függ, hogy hol és hogyan termesztették az algákat. A szárított chlorellakészítmény 7–88% fehérjét, 6–38% szénhidrátot és 7–75% zsírt tartalmazhat.
A Chlorella kiváló fehérje-, zsír-, szénhidrát-, rost-, klorofil-, vitamin- és ásványi anyagforrás. Antioxidánsként hat és csökkenti a vér koleszterinszintjét.
Felhasználási területek:
Felhasználási javaslat:
A Chlorella tartalmú étrend-kiegészítőket a csomagoláson szereplő utasítások szerint kell fogyasztani. Az általános adag 2 g chlorella naponta háromszor, különösen, ha a chlorella fogyasztása vashiány miatt kezdődik.
Mellékhatások:
A Chlorella biztonságos rövid távon (legfeljebb 29 hét) szájon át történő felhasználásra. Túladagolás esetén hasmenés, émelygés és puffadás fordulhat elő.
Ellenjavallatok:
A klorella fogyasztása nem javasolt várandóság és szoptatás ideje alatt, immunhiány és jódérzékenység esetén.
Tudtad?