BIO Inulin por – rost, amely táplálékul szolgál a jótékony baktériumok számára a bélben.
A prebiotikumok olyan rostok, amelyek elősegítik a hasznos baktériumok növekedését és aktivitását az emésztőrendszerben. Fontosak szervezetünk számára, hiszen gondoskodnak az emésztésről és a tápanyagok felszívódásáról, erősítik az immunrendszert.
Az agave inulin egy prebiotikum, amely az agavéban, cikóriában, banánban, búzában, spárgában és hasonlókban található. Ezek a növények keményítő helyett energiaellátásként inulint használnak, és főként a gyökerekben vagy gumókban tárolják
Az agave inulin finom módja a rostbevitel növelésének.
Az inulin az élelmi rostok közé sorolt poliszacharidok egyik fajtája, amely nem emésztődik meg és nem szívódik fel, ha a gyomrunkba kerül, és így táplálékul szolgál a bélben élő hasznos baktériumok számára.
A FutuNatura márka BIO inulin port agavéból nyerik – egy húsos növényből, amely főleg Mexikóban és Dél-Amerikában nő, ahol tequilát, édesítőszert vagy – mint ebben az esetben – inulin előállítására használják.
Étkezések kiváló kiegészítője – cukorhelyettesítőként.
A BIO Agavé inulin port többféleképpen is használható, nevezetesen az alábbiakként:
- Cukorpótló – Az inulin, különösen az agavéból származó inulin édes ízű, ezért gyakran használják cukor helyett és az ételek kalóriaértékének csökkentésére.
- Az ételek állagának javítására – rostos szerkezete miatt az inulin gélesedést tud alkotni, ezért sokan pudingot, fagylaltot készítenek belőle, illetve más ételekhez adják.
- Étrend-kiegészítő – magas rosttartalma kiváló étrend-kiegészítővé teszi mindazok számára, akik emésztést szeretnének fokozni, és több rostot akarnak beépíteni étrendjükbe.
- Adalék a kozmetikai termékekben – gyakori összetevője a testápoló krémeknek és testápolóknak, mivel hidratálja a bőrt, miközben javítja annak szerkezetét.