Finomra őrölt rózsaszín himalájai só – a Himalája sóbarlangjaiból nyerték!
A himalájai só egy természetes kő vagy ásványi só, amelyet Pakisztán és India sóbarlangjaiból vagy bányáiból nyernek a Himalája lábánál. A sót kézzel bányászják, majd általában megőrlik vagy különféle méretű kristályokká formálják.
A tengeri sóval ellentétben ez "a só nem egyik napról a másikra" képződik – a tengervíz hosszú elpárolgási folyamatának eredménye, amely évmilliókkal ezelőtt zajlott le. Abban az időben, amikor a mai Himalája vidékét ősi óceán borította, a talajból és a kőzetekből származó ásványok a nap melege miatt sólerakódásokban koncentrálódtak, amelyeket aztán üledék- és kőzetrétegek temettek el. A tektonikus mozgások nyomása miatt ezek a lerakódások a felszín felé mozdultak el, ahol eróziónak, mállásnak voltak kitéve, egyúttal feltárhatóvá váltak.
Enyhe illatú és ízű ásványi só – jellegzetes lágy rózsaszín színű.
A FutuNatura márkájú Rózsaszín himalájai só finomra őrölt, így sokoldalúan használható. Kiválóan helyettesíti a közönséges kristálysót, így ételek megsózására, különféle sókeverékek, pácok sózásához, sófürdő vagy egyéb házi kozmetikumok készítésére is alkalmas.
Ugyanarra a célra használhatja, mint a hagyományos tengeri sót – főzéshez vagy sófürdőként!
Mi a különbség a rózsaszín és a fekete himalájai só között?
A színen kívül, ami az eltérő ásványianyag-tartalomnak köszönhető, ízben és illatban is eltérnek egymástól – a rózsaszín enyhébb és finomabb ízű, míg a feketének intenzívebb íze és jellegzetes kénillata. Mindkettőt ugyanúgy és ugyanabból a bányából nyerik ki.