Nori
A tudományos kutatások megerősítették, hogy a nori algákban található kémiai vegyületek rákellenes t..
A Hijiki a tengeri moszatok egyik legegészségesebb faja, amely nagyon könnyen beilleszthető étrendünkbe. Ismerkedjen meg a hijikivel, és olvassa el a teljes leírást...
Leírás
Rövid leírás:
A Hijiki tudományos neve Sargassum fusiforme, és barna vagy halványzöld színű tengeri moszatfajta. Japán, Kína és Korea partjain nő, és az évek során számos hagyományos ételben az egyik fő alapanyagává vált. A hijiki sokoldalú, mivel gyorsan szárad, miközben megtartja tápanyagjainak nagy részét. Száraz formában azután világszerte exportálják, amikor hozzáadják levesekhez, szójaszószokhoz, halételekhez és burgonyához.
A Hijiki a tengeri moszat egyik legegészségesebb faja, amely nagyon könnyen beilleszthető étrendünkbe. A Hijiki a szervezet számára fontos ásványi anyagok széles skáláját tartalmazza, valamint magasabb mennyiségű élelmi rostot, K-vitamint, kalciumot, vasat, magnéziumot és jódot is tartalmaz.
Felhasználási területek:
Felhasználási javaslat:
A Hijiki hagyományos ételekben fogyasztható, és étrend-kiegészítőként is kapható.
Mellékhatások:
A Hijiki szervetlen arzént tartalmaz, amely mérgező anyag, de nagyon nagy mennyiségű algát kell fogyasztanunk annak érdekében, hogy az arzén negatívan befolyásolja a testünket, ami gyakorlatilag lehetetlen. A hijiki alga használata egyetlen országban sem tilos, ám természetesen be kell tartani a fogyasztás korlátozására vonatkozó ajánlásokat.
Ellenjavallatok:
Az algákat a pajzsmirigyproblémákkal küszködő személyeknek kerülniük kell. A várandós és szoptató anyáknak konzultálniuk kell orvosukkal az moszat használata előtt.
Tudtad?