Cikkek és enciklopédiák

Wakame

Wakame

Wakame

A Wakame-t nagyon gyakran levesek készítésére használják, de a kozmetikumokban is gyakran használják, mivel az algák jótékony hatással vannak a bőrre. Ismerje meg a Wakame-t és olvassa el a teljes leírást...

Leírás

Wakame

Rövid leírás:

A Wakame hínár számos jótékony hatással van egészségünkre, mivel magas esszenciális vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Gondoskodnak a csecsemők egészségéről, megvédik a szívünket, megakadályozzák a rák kialakulását és hozzájárulnak a test energiájának növekedéséhez. Ezen felül segítik a koleszterinszint csökkentését, a fogyást, javítják a bőr egészségét, fenntartják a hormonális egyensúlyt és még a csontokat is erősítik.

 

A Wakame tengeri moszat, amely nagyon régóta része a japán konyhának. Valójában a barna algák gyakran képezik az étrend részét, mivel kiváló, enyhén sós az ízűk, egy kis édes ízzel kombinálva. Nagyon gyakran készítenek belőlük leveseket és salátákat. A tengeri moszatok számos egészségügyi előnye miatt a Wakame is nagyon népszerűvé vált a közelmúltban.

 

A Wakame hínár nagyon kevés kalóriát tartalmaz, ám gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Alapvető ásványi anyagokat, például kalciumot, vasat, jódot és magnéziumot tartalmaz, amelyek számos egészségügyi előnnyel járnak. Továbbá A-, C-, E-, K- és B-vitaminokat is tartalmaz. Lignánt és fukoxantint is tartalmaz.

 

Felhasználási területek:

  • Csökkenti a koleszterinszintet. A Wakame fukoxantint tartalmaz, amely csökkenti a zsír felhalmozódását és serkenti a DHA képződését (a DHA egy zsírsav, amely csökkenti a rossz koleszterin szintjét a szervezetben). Ennek eredményeként csökkenti az érszűkület és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.
  • Hozzá járul a több energiához. A Wakame magnéziumot és vasat is tartalmaz. A magnézium javítja az anyagcserét, szabályozza az enzimek és a testhormonok termelését. A vas hozzájárul a vörösvértestek és a hemoglobin előállításához, elősegítve ezzel a nagyobb energiamennyiséget.
  • Megakadályozza az oszteoporózist. A Wakame rengeteg kalciumot tartalmaz, így annak segítségével megküzdhetünk olyan csontbetegségekkel, mint például az oszteoporózis és az oszteopénia.
  • Hozzájárul az egészséges pajzsmirigyhez. A Wakame jódot tartalmaz, amely kulcsfontosságú a pajzsmirigyhormon előállításához. Ez a hormon felelős a test számos folyamatának szabályozásáért és segít az energiatermelésben. A jódhiány pajzsmirigy károsodást okoz.

 

Felhasználási javaslat:

A Wakame-t nagyon gyakran levesek készítésére használják, de a kozmetikumokban is gyakran használják, mivel nagyon jótékony hatással van a bőrre. Bárki, aki nem akarja használni a Wakame-t az ételeiben, igénybe veheti étrend-kiegészítőket.

 

Mellékhatások:

A Wakame túladagolása káros lehet az egészségre. Az algák nagy mennyiségű nátriumot tartalmaznak, amelyek hatással lehetnek a káliumra és így csökkentik a vérnyomást.

 

Ellenjavallatok:

Az alacsony vérnyomású személyeknek kerülniük kell a fogyasztást.

 

Tudtad?

  • A Wakame része a miso levesnek.
  • A kulináris világban a Wakame uborkával és ecettel jól kombinálható.
  • A Wakame ideális köret tésztához vagy halhoz.
  • Ázsiai és egészséges élelmiszer boltokban is megtalálható.
  • A Wakame darabok kicsik és sötét színűek, de vízzel való érintkezés után lágyulnak.
  • A piacon ökogazdálkodásban termesztett algákat is találhatunk.
  • A tengeri moszatból nagyon finom süteményeket is készíthetünk

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Az oldal térképe | Cookie-k használata | Cookie-k beállítása