Cikkek és enciklopédiák

Hijiki

Hijiki

Hijiki

A Hijiki a tengeri moszatok egyik legegészségesebb faja, amely nagyon könnyen beilleszthető étrendünkbe. Ismerkedjen meg a hijikivel, és olvassa el a teljes leírást...

Leírás

Hijiki

 

Rövid leírás:

A Hijiki tudományos neve Sargassum fusiforme, és barna vagy halványzöld színű tengeri moszatfajta. Japán, Kína és Korea partjain nő, és az évek során számos hagyományos ételben az egyik fő alapanyagává vált. A hijiki sokoldalú, mivel gyorsan szárad, miközben megtartja tápanyagjainak nagy részét. Száraz formában azután világszerte exportálják, amikor hozzáadják levesekhez, szójaszószokhoz, halételekhez és burgonyához.

 

A Hijiki a tengeri moszat egyik legegészségesebb faja, amely nagyon könnyen beilleszthető étrendünkbe. A Hijiki a szervezet számára fontos ásványi anyagok széles skáláját tartalmazza, valamint magasabb mennyiségű élelmi rostot, K-vitamint, kalciumot, vasat, magnéziumot és jódot is tartalmaz.

 

Felhasználási területek:

  • Hormonális rendellenességek. A jódról nagyon ritkán beszélünk, bár ez étrendünk nélkülözhetetlen része, amely nagyon fontos az egészség fenntartása érdekében. A jód fontos szerepet játszik a hormonok működésének szabályozásában. Noha a nagy mennyiségű jód nagyon káros lehet, a legtöbb ember túl kevés jódot fogyaszt, és a hijiki alga a jó jód természetes forrása.
  • Emésztőrendszeri problémák. A tengeri alga valójában egy leveles zöldség, amely a tengerből származik. Hatalmas mennyiségű élelmi rostot tartalmaznak, amely biztosítja az emésztés normál lefolyását. Az élelmi rost elősegíti a perisztaltikus mozgást, és így tovább mozgatja az ételt az emésztőrendszeren keresztül, javítva ezzel a tápanyagok felvételét a testbe és megakadályozva a székrekedést.
  • Energiahiány. A Hijiki nagyobb mennyiségű vasat tartalmaz, egyes fajtái ötször annyit, mint a csirkemáj. A vas elengedhetetlen az energia növeléséhez.
  • Csontproblémák. A csontok elhasználódnak az évek során. Részben segíthetünk nekik azáltal, hogy tápanyagokat veszünk be, amelyek nekik előnyösek. A hijiki algák gazdag tápanyagokban, például kalciumban, ami rendkívül fontos az egészséges csontok fenntartásához.

 

Felhasználási javaslat:

A Hijiki hagyományos ételekben fogyasztható, és étrend-kiegészítőként is kapható.

 

Mellékhatások:

A Hijiki szervetlen arzént tartalmaz, amely mérgező anyag, de nagyon nagy mennyiségű algát kell fogyasztanunk annak érdekében, hogy az arzén negatívan befolyásolja a testünket, ami gyakorlatilag lehetetlen. A hijiki alga használata egyetlen országban sem tilos, ám természetesen be kell tartani a fogyasztás korlátozására vonatkozó ajánlásokat.

 

Ellenjavallatok:

Az algákat a pajzsmirigyproblémákkal küszködő személyeknek kerülniük kell. A várandós és szoptató anyáknak konzultálniuk kell orvosukkal az moszat használata előtt. 

 

Tudtad?

  • A hijiki algákat álmatlanság természetes segédeszközeként használják, mivel serkenti a hormonok termelődését, amelyek ellazítanak és segítik leküzdeni a stresszt..
  • A hijiki évszázadok óta része a japán étrendnek.
  • Hozzájárul az egészség és a természetes szépség megőrzéséhez.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Az oldal térképe | Cookie-k használata | Cookie-k beállítása